Termékinformációk

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Külügyminisztérium – a konzuli védelemről szóló 2001. évi XLVI törvény alapján – Egyiptomot, az ország teljes területére vonatkozóan az „I - Utazásra nem javasolt országok és térségek” biztonsági kategóriába sorolja.” - ez olvasható a Külügyminisztérium 2013. augusztus 17-én kiadott közleményében.

Ennek értelmében a Magyar Posta Biztosító Zrt. utasbiztosításának területi hatálya 2013. augusztus 18-ától Egyiptomra nem terjed ki! Társaságunk figyelemmel kíséri a Külügyminisztérium e tárgyban kiadott közleményeit és ezek alapján tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit a változásról.

Akik utasbiztosításukat 2013. augusztus 18-át megelőző kockázatviselési kezdettel kötötték, és Egyiptomba történő kiutazásuk is ezt a dátumot megelőzően történt, a biztosítási védelem a kockázatviselés kezdőnapjától a kötvényen szereplő biztosítási időtartam végéig érvényes.

 

Miért van szükség utasbiztosításra?
Egy külföldi utazás alkalmával sok váratlan dolog történhet, a várva-várt kikapcsolódást könnyen beárnyékolhatja egy baleset, hirtelen betegség, csomagjaink ellopása vagy egyéb kellemetlenségek, amelyek költségei igen magasak lehetnek.

Utasbiztosítás vagy Európai Egészségbiztosítási Kártya?
Megfelelő utasbiztosítás nélkül külföldre indulni felelőtlenség. Elterjedt tévhit, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya (továbbiakban EEK) az Európai Unión belül mindenre megoldást nyújt, és minden kockázatot fedez. Az EEK kiváltása esetén azonban az EU-tagállamokba utazókat társadalombiztosítási alapon ugyanazok az ellátások illetik meg, mint az adott ország állampolgárait. Tehát azokért az egészségügyi szolgáltatásokért, amelyekért a helyi lakosoknak fizetni kell, az EEK tulajdonosának is fizetni kell. Ezen felül az EEK nem tartalmaz pl. poggyászbiztosítást sem, amely a legtöbb utasbiztosítás szolgáltatási körében benne van.  További részletek ITT!

Miért érdemes PostaUtasŐr utasbiztosítás kötni?
 • Az ország bármelyik postáján – akár a határnál is – egyszerűen és gyorsan megköthető.
 • Téríti a baleset vagy betegség kapcsán felmerülő sürgősségi orvosi és kórházi ellátás költségeit – a választott biztosítási csomagnak meg felelően.
 • 24 órás magyar nyelvű telefonos segélyszolgálat segíti a Biztosítottat: a lelki és anyagi megterhelésen túl sokszor nagy problémát jelent a helyi ügyintézési módok, viszonyok ismeretének hiánya, amely a nyelvi nehézségekkel együtt igencsak megnehezíti a sérült vagy beteg ember számára az orvossal való kommunikációt, vagy egy rablás esetén, a rendőrségen az ügyintézést.
 • Önrész nélkül téríti a gyógyszerek költségeit.
 • Téríti a poggyászkárt és az elveszett úti okmányok pótlását is.
 • Gondoskodik a beteg vagy sérült hazaszállításáról, hozzátartozó kiutaztatásáról.
Kiknek ajánljuk?
 • Mindenkinek, aki magáncéllal vagy hivatalos, üzleti útra utazik külföldre maximum 90 napra.
 • Olyan diákoknak, akik ösztöndíjjal, tanulás céljából utaznak külföldre maximum 90 napra.
 • Mindenkinek, aki sportot, extrém sportot űz, sportrendezvényre utazik, edzéseken, versenyeken vesz részt.
 • Mindenkinek, aki üdülése során extrém sportokat is szeretne kipróbálni.
 • „Devizakülföldinek” minősülő személynek is, aki Magyarországon társadalombiztosítással rendelkezik, és nem abba az országba utazik, amely ország hatósága az útlevelét kiállította (pl. Magyarországon élő holland állampolgár Horvátországba utazik nyaralni).