A Posta Biztosító kiemelt körültekintéssel kíván gondoskodni utasbiztosítást kötő ügyfeleiről

  • PostaUtasŐr utasbiztosítás területi hatálya

Felhívjuk utasbiztosítást kötő Ügyfeleink figyelmét, hogy a koronavírus nemzetközi terjedése miatt a világ összes országát a Külügyminisztérium által nem javasolt célországnak/területnek nyilvánították, így a külföldi utazásokat társaságunk sem javasolja, az Ügyfél-tájékoztató és biztosítási feltételek I.9.4. pontja értelmében fedezetet nem vállalunk.

„A biztosítási szerződés területi hatálya nem terjed ki az olyan országok vagy térségek területére, amelyek az utazás első napján a Magyarország külügyekért felelős minisztériuma által nem javasolt utazási célországok és térségek között szerepelnek”

Figyelemmel azon Ügyfeleinkre, akik a külföldi utazást nem tudják elkerülni, a körülményekre való tekintettel Európán belül társaságunk vállalja a PostaUtasŐr Ügyfél-tájékoztató és biztosítási feltételekben felsorolt fedezeteket, de azok nem terjednek ki a COVID-19 megbetegedésből származó, vagy azzal okozati összefüggésben álló károkra.

  • Járványhelyzet miatti útlemondás

Önnek lehetősége van utasbiztosítását lemondani az utazás megkezdése előtt 24 órával a lenti elérhetőségek egyikén, és a Biztosító a befizetett utasbiztosítási díj 100%-át visszafizeti. A lemondást jelző e-mail szövege tartalmazza: a 13 jegyű szerződésszámot; és a bankszámlaszámot, ahova a Biztosító a befizetett díjat visszautalhatja.

  • email cím, ahol az utasbiztosítás lemondható:info@mpb.hu

  • levelezési címünk: 1535,Budapest, Pf. 952