Beszédes példák

Akinek tartaléka van…

„Nagymamám mindig azt mondta: kislányom, akinek tartaléka nincsen, annak semmije sincsen. És milyen igaza volt! Az idő sokszorosan bebizonyította ennek igazságát, és én mindig így jártam el. Amikor fiatal voltam, beláthatatlanul távolinak tűnt az az idő, amikor egyszer én is nyugdíjas leszek, és a szívem mélyén még ma is 18 évesnek érzem magam. Ez valószínűleg mindig is így lesz, nem is szeretnék rajta változtatni. S a jól megszokott életszínvonalamnak sem szeretnék búcsút mondani, amikor majd nyugdíjba megyek. Lehet, hogy akkor tovább dolgozom majd, de az is lehet, hogy nem, ezt ma még nem tudom. Egy biztos: 12 év alatt félre tudok tenni annyi pénzt, hogy a 20%-os adójóváírással jól fial majd a pénzem…” (Anna, 53 éves)

Beszédes példák

Anna és Kata régóta jó barátnők. Anna mindig jó tanácsokkal látja el fiatal barátnőjét, nemcsak magánéleti, hanem pénzügyi témákban is. Anna 53 évesen tisztában van azzal, hogy csak 12 éve van a nyugdíjba vonulásig, ezért is örül annak, hogy az állam is adókedvezménnyel támogatja a nyugdíjcélú megtakarításokat.

Havonta 20 000 Ft-tal indítja el nyugdíjbiztosítását, az adójóváírás minél nagyobb mértékű kihasználása érdekében minden évben 200 000 Ft-ot fizet be a különdíjas számlájára. A 38 éves Kata sok mindent megtudott barátnőjétől a nyugdíjrendszer várható alakulásáról, tisztában van vele, hogy lényegesen kevesebb nyugdíjra számíthat, mint a mostani nyugdíjasok. 27 éve van hátra az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig, tehát 27 éves tartamra köti a nyugdíjbiztosítását 10 000 forintos havi díjjal. Az adókedvezmény minél nagyobb mértékű kihasználása érdekében minden évben 200 000 Ft-ot fizet be a különdíjas számlájára, amelyre 20% adójóváírás igényelhető.

Életút és befektetés egy okos generációnak!

„Vajon mikor ér véget az ifjúság? Amikor munkába állunk? Amikor rátalálunk életünk szerelmére? Vagy amikor szülővé válunk? Vagy talán az első ősz hajszál megjelenésével? Esetleg akkor, amikor először kezdünk tudatosan törődni egészségünkkel és fittségünkkel? Vagy amikor először gondolunk nyugdíjas éveinkre? Azért, hogy időskorunkban a korábban megszokott színvonalon élhessünk, és a munkával töltött évek után megvalósíthassuk azokat a terveinket, melyekre a munka mellett nem jutott időnk, időben el kell kezdenünk a takarékoskodást!” (Kata, 38 éves)

A mai 40 év alattiak tisztában vannak a gazdasági környezet változékonyságával, és jól felkészülten, jövőjüket tudatosan tervezve tekintenek saját életükre: ezért ajánljuk nekik a PostaNyugdíj Aranytartalékot.

*A példáinkban január 1-jei technikai kezdettel induló PostaNyugdíj Aranytartalék szerződéssel számoltunk, ahol a Szerződő és a Biztosított azonos személy. A Biztosított 65 éves korában éri el az öregségi nyugdíjkorhatárt. A befektetések feltételezett hozama évi 3%. Az elérési szolgáltatás tartalmazza a befizetett díjakat, a 3%-os éves díjemelést, a visszajuttatott többlethozamot és az adójóváírást. Fenti példáinkban azzal a feltételezéssel éltünk, hogy az adójóváírás jogszabályi rendelkezései nem változnak.