Ellenérvek és cáfolatok

Erre nincs pénzem! – Sokan azt mondják, azért nem kötnek nyugdíjbiztosítást, mert alacsony a jövedelmük, pedig kevésbé fontos dolgokra is kiadnak havonta több ezer forintot, ahelyett, hogy a saját jövőjükbe fektetnének be. Például a PostaNyugdíj Aranytartalék 15 éves tartam esetén már havi 10 000 Ft-tól elindítható. Minél több idő áll rendelkezésre a nyugdíjba vonulásig, annál alacsonyabb havi díjjal indítható. Ráadásul adójóváírás igénybevételekor a befizetett díj 20%-a tovább növeli a nyugdíjcélú megtakarítás összegét.

Ráérünk arra még! – Sokan így gondolják, pedig minél később kezdik el a takarékoskodást, annál nehezebb lesz a megfelelő összeget összegyűjteni. A PostaNyugdíj Aranytartalék bármikor elindítható nyugdíjbiztosítás.

Túl bonyolult a befektetés! – De nem a PostaNyugdíj Aranytartalék, amely könnyen átlátható és kiszámítható, hiszen garantált elérési biztosítási összege van, illetve 10 évnél rövidebb tartam esetén a 10 éves járadék összege is garantált.

Már túl késő! – Persze minél később kezdi az ember, annál kevesebbet tud megtakarítani, de a semminél még ez is jobb. Talán egy kis odafigyeléssel többet tehetünk félre, és elindíthatunk egy PostaNyugdíj Aranytartalék nyugdíjbiztosítást.

Nem szeretek hosszú távra elköteleződni! – Amennyiben ideiglenesen nem tudja fizetni a nyugdíjbiztosítását, lehetősége van a tartam során (5 díjjal fedezett év eltelte után) két alkalommal egy-egy évre szüneteltetni a díjfizetést. Ha nincs lehetősége a díjfizetés folytatására, a szerződés pozitív értékű díjmentesen leszállított összeg esetén bármikor díjmentesíthető.