Gyakori kérdések

Kiknek ajánljuk a PostaTakarékosKönyvet?
Ajánljuk mindenkinek, aki nem tud havi rendszeres megtakarítást vállalni, aki kötetlen megtakarítást, illetve hosszabb távú megtakarítása mellé egy rugalmasan kezelhető terméket szeretne.

Mekkora az éves díj?
Fix 50 000 forint/év.

Hogy lehet a biztosításra díjat befizetni?
A biztosítási díjakat az MPB online postahelyeken az MPB online rendszeren keresztül , illetve szerződő nevén lévő bankszáláról átutalással lehet fizetni. Nincs lehetőség csekkel vagy csoportos megbízással történő fizetésre.

Értékkövető a PostaTakarékosKönyv?
A biztosító a PostaTakarékosKönyv esetében nem ajánlja fel az értékkövetést.

Van lehetőség rendkívül díj befizetésére?
Igen. A szerződés megkötésekor, illetve a tartam során bármikor lehetőség van a megtakarítás esetenkénti gyarapítására. Alkalmanként minimum 50 000 forint fizethető be.

Van lehetőség részvisszavásárlásra a PostaTakarékosKönyv szerződés esetében?
Igen. A tartam alatt a Szerződő kezdeményezhet részvisszavásárlást, ami azt jelenti, hogy meghatározott szabályok szerint részösszegeket vehet ki a befektetéséből, és a szerződés továbbra is hatályban marad.

A részvisszavásárlás minimális összege 50 000 forint. A részvisszavásárlásra a folyamatos és rendkívüli díjas számlák terhére is van lehetőség. Amennyiben a folyamatos díjas számla terhére is történik részvisszavásárlás, a számlán minimum 50 000 forintnak kell maradnia.*

*A számlán maradó minimum díjat, valamint a minimum részvisszavásárolható és befizethető összeget az aláíráskor átvett biztosítási feltételek szabályozzák, 2019.01.01. előtti szerződések esetében a számlán maradó minimum 25 000 Ft, a befizethető, illetve kifizethető minimum 10 000 Ft.