Gyakori kérdések

Milyen összegre biztosítsam otthonomat?
A biztosítási összeg megállapításánál az újjáépítési értéket és nem a piaci, forgalmi értéket kell figyelembe venni, hiszen egy esetleges kár bekövetkeztekor az újjáépítést kell finanszírozni.
 
Köthetek-e PostaÉdesOtthon lakásbiztosítást, ha társasházban lakom és a lakásra (épületre) a társasház között biztosítást? Mit kell tennem ilyen esetben?
Igen köthet, ez esetben Önnek elegendő ingóságait biztosítani és ajánljuk figyelmébe Társasház csomagunkat, melyet társasházi  lakásban lakókra szabtuk.
 
Mikor minősül egy ingatlan állandóan lakottnak?
Állandóan lakottnak minősül az az ingatlan, amely teljes háztartás vitelére alkalmas, a Biztosított ott lakásra berendezkedett és a Biztosított állandóan, minden évszakban és életvitelszerűen ott lakik.
 
Lakottnak minősül-e a felújítás, vagy építés alatt álló ingatlan?
Nem minősül lakottnak.
 
Mire szolgál a Zálogkötelezetti nyilatkozat?
Amennyiben hitelt szeretne felvenni az ingatlanra, a bank kérheti a bank bejegyeztetését zálogjogosultként. Ebben az esetben, amennyiben az ingatlant nagyobb kár éri, a kárösszeg kifizetése a bankot illeti meg.
 
Kiadható postán a hitelbiztosítéki záradék bejegyzéséről szóló Fedezetigazolás?
Nem, a nyilatkozatot a Magyar Posta Biztosító Zrt. jogosult kiadni.
 
Mit kell beküldeni a biztosítónak, amennyiben szeretném a bankot bejegyeztetni Zálogjogosultnak?
A bank által kiadott nyilatkozatot vagy a Posta Biztosító formanyomtatványát, melyet bármelyik postán átvehet, mely tartalmazza a bank nevét, címét, a hitelszerződés számát, a hitel futamidejét, a beterhelt ingatlan pontos címét (melynek egyeznie kell a biztosított ingatlan címével), a lakásbiztosítás szerződés számát és a szerződő aláírását.