Szolgáltatások

Biztosítási alapcsomagok és szolgáltatásaink:


Viharjelzés-szolgáltatás:

A Viharjelzés szolgáltatást a Posta Biztosító azon Ügyfeleinek nyújtja, akik PostaÉdesOtthon OPTIMUM vagy PRÉMIUM kategóriájú lakásbiztosítási szerződést kötnek. 

A Viharjelzés szolgáltatást a Szerződő veheti igénybe, ha a lakásbiztosítási szerződéskötést követően megadja adatkezelési hozzájárulását, elektronikus és telefonos elérhetőségét. A viharjelzést a kockázatviselési helyként megadott irányítószám alapján a megjelölt kommunikációs csatornákon (e-mail, SMS) küldi a Posta Biztosító.

Miért hasznos a viharjelzés szolgáltatás?

Szakmai partnerünk meteorológusai a nap 24 órájában figyelik és elemzik a várható időjárást. Az értesítések kiküldésével lehetőséget kapnak Ügyfeleink, hogy felkészüljenek a fenyegető viharokra, heves és ónos esőzésekre, havazásra, széllökésekre és azok hevességéről is időben értesülhessenek.

A Viharjelzés szolgáltatás a Szerződő részéről nem jár semmiféle kötelezettséggel. Az általunk időben elküldött riasztások lehetővé teszik, hogy Ügyfeleink időben felkészüljenek, és megfelelő lépéseket tegyenek a lehetséges károk megelőzésére. Az alábbi 2-es vagy 3-as riasztási szintű vihareseményeket megelőzően SMS és e-mail üzenetben figyelmeztetjük a Szerződőt: zivatar, szélvihar, heves esőzés, havazás, és ónos eső.

 

A Viharjelzés szolgáltatás előnyei:

  • Megfelelő időzítés - A riasztások a viharesemény előtt 6-48 órával kerülnek kiküldésre (zivatar esetén 15-45 perc).

  • Pontos lokalizáció - Ügyfeleink akkor kapnak riasztást, amikor a megadott lakhelyüket viharesemény fenyegeti.

  • Átfogó tájékoztatás - Többszintű riasztási rendszer a viharesemény fajtája, erőssége és érvényességének időtartamára vonatkozóan.

  • Érthető üzenetek - Az üzenetek alapján meghozható a megfelelő óvintézkedés.

 

2. riasztási szint: Heves időjárás

Több mint 50/100 mm eső 24/48 óra alatt

Több mint 10/15/25 cm friss hó 6/12/24 óra alatt

Zivatar felhőszakadással, helyenként jégeső/viharos szél

 100 km/h-t meghaladó széllökések

Mérsékelten erős ónos eső

 

3. riasztási szint: Rendkívül heves időjárás

Több mint 100/150 mm eső 24/48 óra alatt

Több mint 20/25/35 cm friss hó 6/12/24 óra alatt

Zivatar heves esőzéssel, jégveréssel, szélviharral

130 km/h-t meghaladó széllökések

Intenzív ónos eső

 

A Viharjelzés szolgáltatásban a Posta Biztosító partnere az UBIMET – vezető szolgáltató a meteorológiai előrejelzések területén. Nagy hangsúlyt fektet a minőségre és Ügyfeleink igényeinek kiszolgálására. Szakértői a meteorológia, matematika, fizika, geológia és a biológia területeiről folyamatosan, az év 365 napján értékelik és feldolgozzák az időjárási modellek, mérőállomások, radar és műholdképek valamint nagyteljesítményű számítási rendszerek adatait.

Kösse meg otthonbiztosítását bármely postán!