Termékinformációk

EZT A TERMÉKET JELENLEG NEM ÉRTÉKESÍTJÜK.

A PostaHorizont olyan teljes életre szóló, egyszeri díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosítás, mely tőke- vagy hozamvédett eszközalap választására ad lehetőséget. A Szerződő egy-egy eszközalap lejárata után új eszközalapot választhat befektetése számára, így az előre meghatározott tartamú eszközalapok láncolata biztosítja a termék mögött a befektetését. Egy eszközalap választása a tőke- vagy hozamvédelem mellett arra is lehetőséget adhat, hogy a Szerződő részesülhessen a mögöttes eszközök (pl. részvény, kötvény, egyéb értékpapír) pozitív teljesítményéből (amennyiben az eszközalapnak a lejáratkor pozitív a teljesítménye). 

Fontos, hogy az olyan eszközalap választása esetén, ahol több hozamperiódust határoz meg a befektetési politika, az egyes hozamperiódusok végén a Szerződő részvisszavásárlást kezdeményezhet.
A PostaHorizont ezen felül baleseti eredetű haláleseti szolgáltatást is nyújt, 300 000 Ft-ot fizet a Biztosított baleseti eredetű halála esetén.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki
  • tőkéje kockáztatása nélkül szeretne befektetni,
  • tudja, hogy a választott tőke- vagy hozamvédett eszközalap lejáratáig nem lesz szüksége a megtakarítására,
  • pénzügyileg tájékozott és megérti a konstrukcióban rejlő pozitívumokat és lehetséges kockázatokat,
  • nyitott az újdonságokra, és a konzervatív befektetési lehetőségek mellett új befektetési konstrukciókban is gondolkodik,
  • nagyobb összeget fektet be különböző kockázatú, futamidejű és hozamú konstrukciókba (portfólióban gondolkodik).

Miért érdemes PostaHorizont-ba fektetni megtakarított pénzét?

  • Tőkevédelmet vagy hozamvédelmet nyújt: a választott eszközalaptól függően a biztosító az eszközalap lejáratára ígéretet tesz a tőkére vagy a hozamra (a hozamra vonatkozó ígéret magában foglalja a tőke megóvására vonatkozó ígéretet is). A tőkére vagy a hozamra vonatkozó ígéretet a biztosító kizárólag a befektetési politikáján keresztül nyújtja. A tőkére és a hozamra a biztosító, illetve harmadik személy garanciát nem vállal.
  • 300 000 Ft-os baleseti eredetű haláleseti szolgáltatás: a Biztosított baleseti eredetű halála esetén a biztosító a haláleseti szolgáltatáson felül 300 000 Ft-ot fizet.
  • Öröklési illetékmentesség: a jelenleg hatályos jogszabályok szerint a haláleseti és baleseti halál szolgáltatás nem része a hagyatéknak és minden esetben mentes az öröklési illeték alól, nem egyenes ági örökös esetén is.
Hol lehet megkötni?
PostaHorizont biztosítás csak kijelölt postákon köthető meg. A kijelölt posták listáját letöltheti ITT.

Az aktuálisan jegyzett eszközalapról bővebben ITT tájékozódhat.