Kiegészítő biztosítások

Kiegészítő sportbiztosítás:

Kockázatok:

  1. Versenysport
  2. Extrém sport
  3. Télisport-felszerelés biztosítás
  4. Nyári sportfelszerelés biztosítás
  5. Poggyászbiztosítás Plusz

Külön díj ellenében Optimum és Prémium csomag mellé választható!

A Kiegészítő biztosítás egy esemény kapcsán csak egyszeresen nyújt szolgáltatást. 65 éves korig köthető!

Biztosított extrém sportok:

Nyári extrém sportok Téli extrém sportok 
 Bungee jumping  Hegymászás 3000 méterig
 Tengeri kajak (a parttól 5 km távolságig)  Hótalpas túrázás
 Airboard (légpárnás eszközzel valő levegőben lesiklás)  Monosí (a snowboardhoz hasonló lécen való lesiklás)
 Hobbi szintű, szabadidős motorcsónakázás, vitorlázás  Síbob (síléchez kapcsolt beülős adapterrel való lesiklás)
 Hullámlovaglás, windsurf, jetski  Snowblade (hókorcsolya)
 Parasailing (motorcsónakkal vontatott ejtőernyő)  Snowboard (kivéve freestyle, freeride), snow-tubing
 Quad (3 vagy 4 kerekű motor) használata  
 Vadvízi kenu, rafting  
 Vízisí, wakeboard   

Téli-, nyári sportfelszerelés biztosítás:
A biztosító a téli- és nyárisport-felszerelés biztosítás megkötésekor vállalja, hogy télisport-balesetek során (lásd. Ügyféltájékoztató és biztosítási feltételek 5.2. pont) téríti a saját használatú sporteszközöket, sportruhákat és a védőfelszereléseket,  valamint a síbérletet is az utasbiztosítás feltételek 1. számú mellékletében csomagonként meghatározott összeghatárig. A biztosító a fenti sporteszközökre, sportruhákra és a védőfelszerelésekre tárgyankénti limitet határoz meg, melynek mértéke az utasbiztosítási feltételek 1. számú mellékletében található.

Poggyászbiztosítás Plusz szolgáltatás:
A poggyászbiztosítás a választott biztosítási csomagnak megfelelően kiterjed az útipoggyász részét képező fényképezőgépre, kamerára és GPS-re az utasbiztosítás feltételei 1. számú mellékletében csomagonként meghatározott limitek figyelembevételével, az ott meghatározott összeghatárokig.

Kiegészítő autós segítségnyújtás biztosítás:

Utazásaink során nemcsak egy váratlan baleset vagy betegség miatt kerülhetünk nehéz helyzetbe, hanem az is kellemetlenséget okozhat, ha autónk meghibásodik. Idegen országban szervizt találni nem könnyű feladat, nem is beszélve a felmerülő költségekről. Az ilyen helyzetekben nyújt segítséget a PostaUtasŐr szerződés mellé köthető kiegészítő autós segítségnyújtás biztosítás.

A kiegészítő autós segítségnyújtás biztosítás a személyautóval külföldre utazó Ügyfeleknek nyújt segítséget, ha az autó műszaki meghibásodás vagy közlekedési baleset miatt váratlanul működésképtelenné vagy a közúti forgalomban való használatra alkalmatlanná válna.

Milyen gépjármű lehet biztosított?
Magyar forgalmi rendszámmal ellátott személygépkocsi, amely a szerződéskötés pillanatában menetképes, és nem töltötte be a 10. évét. A biztosító a személygépkocsi korát úgy állapítja meg, hogy a biztosítás kezdetének évszámából levonja a gépjármű forgalmi engedélyében szereplő gyártási évet.

Mely országokban érvényes a kiegészítő autós segítségnyújtás biztosítás?
A biztosítás csak külföldön, az alábbiakban felsorolt országokban bekövetkezett biztosítási eseményekre vonatkozik: Andorra, Ausztria, balti államok (Észtország, Lettország, Litvánia), Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Cseh Köztársaság, Egyesült Királyság, Dánia, Finnország, Franciaország, Gibraltár, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Izland, Lengyelország, Liechtenstein, Luxemburg, Macedónia, Málta, Monaco, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, San Marino, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovák Köztársaság, Szlovénia, Törökország, Vatikánváros.
Figyelem! Európán kívüli úti cél esetén nem köthető! A fentiekben fel nem sorolt országokban történő biztosítási eseményre a kiegészítő biztosítás nem terjed ki!