Utasbiztosítási tájékoztató a koronavírushoz kapcsolódóan

A Posta Biztosítónál (Biztosító) megkötött vagy megkötni szándékozott utasbiztosításokkal kapcsolatban néhány hasznos információt szeretnénk megosztani, különös tekintettel a koronavírus által érintett területekre utazóknak.

Kérjük, hogy az utazása megkezdése előtt keresse fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapját és ellenőrizze, hogy úti célja nem szerepel-e a járvány miatt utazásra nem javasolt térségek között.

  • Amennyiben az utazás megkezdésekor az úti cél nem szerepel a Külgazdasági és Külügyminisztérium a járvány miatt utazásra nem javasolt térségei között a Biztosító nem zárja ki a koronavírussal kapcsolatos megbetegedés miatti egészségügyi költségeket, és jogos igény esetén teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit.
  • Amennyiben utazása a járvánnyal érintett, utazásra nem javasolt térségbe történik, és a káresemény kapcsolatban áll a járvánnyal, akkor a Biztosító (a szerződési feltételeivel összhangban) nem fizet kárt ezekre az esetekre.
  • Amennyiben utazása a járvány miatt meghiúsul, akkor utasbiztosítása díját kérésére visszatérítjük. Fontos, hogy ezt legkésőbb az eredetileg tervezett indulása előtti napig jelezze az info@mpb.hu email címen, megjelölve a bankszámlaszámot ahova visszatéríthetjük a befizetett utasbiztosítása díját, hivatkozva a 13 jegyű szerződésszámra.