Termékinformációk

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a biztosító nem nyújt szolgáltatást akkor, ha a Biztosított a Magyarország Külügyminisztériuma által az utazás megkezdésekor ún. nem javasolt célországba látogat, és a biztosítási esemény ezzel a ténnyel közvetlen összefüggésben áll.

Kérjük, ITT tájékozódjon a Külügyminisztérium által az „I - Utazásra nem javasolt országok és térségek” biztonsági kategóriába sorolt országokról és térségekről.

Miért van szükség utasbiztosításra?
Egy külföldi utazás alkalmával sok váratlan dolog történhet, a várva-várt kikapcsolódást könnyen beárnyékolhatja egy baleset, hirtelen betegség, csomagjaink ellopása vagy egyéb kellemetlenségek, amelyek költségei igen magasak lehetnek.

Utasbiztosítás vagy Európai Egészségbiztosítási Kártya?
Megfelelő utasbiztosítás nélkül külföldre indulni felelőtlenség. Elterjedt tévhit, hogy az Európai Egészségbiztosítási Kártya (továbbiakban EEK) az Európai Unión belül mindenre megoldást nyújt, és minden kockázatot fedez. Az EEK kiváltása esetén azonban az EU-tagállamokba utazókat társadalombiztosítási alapon ugyanazok az ellátások illetik meg, mint az adott ország állampolgárait. Tehát azokért az egészségügyi szolgáltatásokért, amelyekért a helyi lakosoknak fizetni kell, az EEK tulajdonosának is fizetni kell. Ezen felül az EEK nem tartalmaz pl. poggyászbiztosítást sem, amely a legtöbb utasbiztosítás szolgáltatási körében benne van.  További részletek ITT!

Miért érdemes PostaUtasŐr utasbiztosítás kötni?
  • Az ország bármelyik postáján – akár a határnál is – egyszerűen és gyorsan megköthető.
  • Téríti a baleset vagy betegség kapcsán felmerülő sürgősségi orvosi és kórházi ellátás költségeit – a választott biztosítási csomagnak meg felelően.
  • 24 órás magyar nyelvű telefonos segélyszolgálat segíti a Biztosítottat: a lelki és anyagi megterhelésen túl sokszor nagy problémát jelent a helyi ügyintézési módok, viszonyok ismeretének hiánya, amely a nyelvi nehézségekkel együtt igencsak megnehezíti a sérült vagy beteg ember számára az orvossal való kommunikációt, vagy egy rablás esetén, a rendőrségen az ügyintézést.
  • Önrész nélkül téríti a gyógyszerek költségeit.
  • Téríti a poggyászkárt és az elveszett úti okmányok pótlását is.
  • Gondoskodik a beteg vagy sérült hazaszállításáról, hozzátartozó kiutaztatásáról.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki magáncéllal vagy hivatalos, üzleti útra utazik külföldre maximum 90 napra.

  • Olyan diákoknak, akik ösztöndíjjal, tanulás céljából utaznak külföldre maximum 90 napra.
  • Mindenkinek, aki sportot, extrém sportot űz, sportrendezvényre utazik, edzéseken, versenyeken vesz részt.
  • Mindenkinek, aki üdülése során extrém sportokat is szeretne kipróbálni.
  • „Devizakülföldinek” minősülő személynek is, aki Magyarországon társadalombiztosítással rendelkezik, és nem abba az országba utazik, amely ország hatósága az útlevelét kiállította (pl. Magyarországon élő holland állampolgár Horvátországba utazik nyaralni).

Számolja ki és kösse meg PostaUtasŐr biztosítát ITT, vagy kérje postai munkatársaink segítségét az Önhöz legközelebb eső postán!